— Schilderen in de open lucht van Enkhuizen
Schilderen in de buitenlucht
Dat Enkhuizen schilderachtig is en dit stadje door de eeuwen heen menig kunstenaar geïnspireerd heeft weten we. Vanuit een groepje enthousiaste kunstenaars is het idee ontstaan deze traditie voort te zetten met verschillende activiteiten.
Boven: Willem Bastiaan Tholen
Onder: Barbara Moody — Enkhuizen achter de duinen
En Plein Air Enkhuizen
za 27 juli 2024 — tweede editie

Onze eerste editie was een groot succes! Er deden tijdens de eerste editie in de zomer van 2023 maar liefst ca 50 enthousiaste schilders, tekenaars en creatieven mee! Voor een eerste keer, hadden we dat niet verwacht. Het was een heuse happening!
Foto's: Yvonne Gruis website
Op zaterdag, de eerste dag, waren de weergoden ons goed gestemd en was het voor de vele enthousiaste bezoekers en voor de deelnemers een gezellige en inspirerende dag. En er was dan ook een mooie oogst aan zeer gevarieerde kunstwerken.

Zondag was het helaas wat slechter weer, maar desondanks trotseerden meerdere creatievelingen, de regen en wind en lieten zich weer inspireren door de prachtige havens.

Na dit weekend volgde de expositie van de creaties in het Sow to Grow museum, die iedereen de gelegenheid gaf alles te bewonderen en om te motiveren om volgend jaar ook mee te doen. Opdat de volgende editie Enkhuizen — Haven van Inspiratie nog succesvoller wordt!

— Voor alle beeldende kunstenaars en creatievelingen uit Enkhuizen en omstreken
Meedoen? Hou je van 'En Plein Air'-schilderen? Ontdek het schilderachtige Enkhuizen, waar er op elke plek wel een schilderij te maken is. Genoeg plekken waar geen ontsierende auto's staan of rijden. Goed bereikbaar per spoor of boot. Met eind juli en augustus een collectief teken / schilderevenement.

Wil je op de hoogte gehouden worden en volgend jaar misschien meedoen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Kunst Enkhuizen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.