Archief — Kunst Enkhuizen
Zie hier alle initiatieven die hebben plaatsgevonden rondom het thema beeldende kunst in Enkhuizen, bijgehouden vanaf 2023.
za 8 juni 2024
11:00 — 17:00 uur
17e Hobby & Kunstroute
Tientallen kunstenaars en hobbyisten exposeren hun werk in de veelal verborgen tuinen van de Boerenhoek in Enkhuizen, een prachtig stukje beschermd stadsgezicht. Je wandelt via verschillende routes door de mooie straatjes en prachtige tuinen; een geweldige ontdekkingstocht en traditioneel opgeluisterd door muzikanten.

Meer informatie
zo 2 - za 22 juni 2024
Schilderijen van Wim Stolk & Anoek Boendermaker — Expositie in de Westerkerk
De Westerkerk in Enkhuizen is één van de top-100 monumenten in Nederland. Naast concerten en andere evenementen worden er ook regelmatig exposities georganiseerd.

Website Westerkerk ↗
Website Wim Stolk ↗
5 maart — 30 april 2024
→ Stadhuis Enkhuizen
Rini Kaagman — Expositie in Stadhuis Enkhuizen
De keramische beelden van Rini Kaagman, realistisch en abstract, soms met een knipoog, zijn te zien tijdens deze tentoonstelling in het Stadhuis van Enkhuizen.

Openingstijden Stadhuis
ma t/m do → 10:00-16:00
vr → 10:00-12:00

Website Rini Kaagman ↗
t/m november 2023
600 jaar Mijn Zuiderkerk — Expositie
In 1423 is het begonnen, de bouw van de Zuiderkerk in Enkhuizen. En nu staat hij daar: een prachtig en trots monument in het centrum van Enkhuizen. In de kerk is een expositie met het thema ‘Mijn Zuiderkerk’ waarin 12 deelnemers weergeven wat de Zuiderkerk voor hun betekent. De deelnemers zijn een gemengde groep . Kunst verbindt en de Zuiderkerk draagt daaraan bij. Het is een monument van ons allemaal.
za 14 & zo 15 okt 2023
Atelierroute
Meer dan 50 beeldend kunstenaars, in de binnenstad en daarbuiten, doen hun deuren open voor enthousiast publiek. Laat je verrassen door al dat mooie werk en de bijzondere locaties.
za 8 juli t/m za 2 sept
Foto-expositie in de Westerkerk
Onder het motto ‘Rondje Westfriesland’ worden in de monumentale Westerkerk foto’s van de bekende Enkhuizer fotograaf Harry Bedijs geëxposeerd naast hedendaagse varianten van de Fotoclub Enkhuizen de Streek. Harry Bedijs fotografeerde van 1947 tot 1986 het dagelijks leven in Enkhuizen en omgeving. Zeker voor wie herinneringen heeft aan die tijd is er veel herkenbaars te zien!
17 mei t/m zo 27 aug
Van onschatbare waarde: bloemmodellen door de eeuwen heen — Expositie
Een bijzondere tentoonstelling van unieke bloemmodellen, gemaakt door de ateliers van Robert Brendel en het oude familiebedrijf SOMSO. De bloemmodellen zijn perfecte, handgemaakte en sterk uitvergrote 3D-modellen, vervaardigd van diverse materialen, zoals was, hout, papier-maché, katoen en glas. De modellen bevinden zich over de hele wereld in bekende musea. Nu dus in Enkhuizen tot en met 27 augustus te zien bij Sow to Grow.
za 26 aug
Paulus Potter schilderkring — Schilderdag
De Paulus Potter schilderkring organiseert de Plein Air-schilderdag vanuit het stationslokaal van Enkhuizen op zaterdag 26 augustus 2023. Een dag vol schilderplezier in de open lucht. Na afloop, borrel en hartige hapjes en beoordeling met prijzen door een vakkundig docent.
2 t/m 6 aug 2023
13:00 — 17:00 uur
En plein air — Expositie
In het Museum Sow to Grow worden de werken getoond die een week eerder tijdens het schilderevenement in de open lucht van Enkhuizen zijn gecreëerd.
29 & 30 juli 2023
13:00 — 17:00 uur
En plein air — Schilderevenement
Twee dagen gezellig samen tekenen en schilderen in de open lucht van Enkhuizen. We verzamelen in de Drombar en schilderen rondom de Drommerdaris. Dit schilderevenement in de open lucht is al een vrolijke happening op zich, maar ook bedoeld om Enkhuizen als kunststad bekend te maken bij de kunstminnende bezoekers.
1 mei — 1 juli 2023
Stadhuis
Eline de Zoete — Expositie in Stadhuis Enkhuizen
De veelzijdige werken van Eline de Zoete nu te zien in de tentoonstelling in het Stadhuis van Enkhuizen. Dagelijks te bezoeken van 10:00 — 16:00 uur / vrijdag van 10:00 — 12:00 uur.
wo 21 juni 2023
19:30 — 21:00 uur
Oud Enkhuizen — Springer Stadswandeling
Vereniging Oud Enkhuizen organiseert ieder jaar een aantal stadswandelingen door de historische binnenstad van Enkhuizen. De gidsen van Oud Enkhuizen vertellen interessante verhalen en leuke weetjes. Deze stadswandeling voert langs stadsgezichten die Cornelis Springer (1817-1891) in Enkhuizen heeft geschilderd.
5 feb t/m 24 juni 2023
Drom
Roy Valentijn — Expositie
Het is weer tijd voor een nieuwe expositie in de Drom! Deze keer exposeert de West-Friese kunstenaar Roy Valentijn in de Drom. Roy en zijn opvallende, uitbundige werken zijn zeer bekend en geliefd in deze regio. Hoewel veel van zijn werken als warme broodjes gaan, is het gelukt een brede selectie te maken waarmee de muren van de Drom gevuld worden dit voorjaar. Deze expositie is te zien bij bezoek aan film, theater en activiteiten in de Drom.
za 20 mei 2023
11:00 — 17:00 uur
Hobby & Kunstroute
Tientallen kunstenaars en hobbyisten exposeren hun werk in de veelal verborgen tuinen van de Boerenhoek in Enkhuizen, een prachtig stukje beschermd stadsgezicht. Je wandelt via verschillende routes door de mooie straatjes en prachtige tuinen; een geweldige ontdekkingstocht en traditioneel opgeluisterd door muzikanten.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Kunst Enkhuizen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.